woensdag 25 januari 2012

KLOSJES / SPOOLS

Het aantal klosjes groeit gestaag. De stok achter de deur van iedere-dag-een-klosje heb ik wel nodig, het zorgt ervoor dat ik nu ... eh... 24 blokjes klaar heb.

Morgen ga ik weer even zitten voor het knippen van nieuwe stofjes. Dan ben ik zo weer bij.

vrijdag 20 januari 2012

OP 5 NAALDJES

Eerst was er sinterklaas en maakte ik handwarmertjes voor DS:


Even in de magnetron, daarna lekker bij je in bed, of in je mouw, of in de handschoen (wat wel een beetje krap zou zijn). Zoon genoot, maar toen werd het kerstmarkt...
DH en DS hadden een lange dag oliebollen gebakken. DH maakte toen nog 'even' de handwarmers warm voor DS maar zette de magnetron wat/veel te lang. De wol verbrandde en het huis stonk er weken naar.

Vorige week ben ik daarom aan een paar nieuwe pittenzakjes begonnen. Op 5 naaldjes, met 40 steken, dus geen groot werk! Gevuld met wat pitten, dichtgenaaid en 1 minuut in de magnetron:



Hmm, dat was ook niet helemaal goed gegaan. Boeiend om te zien hoe snel wol/katoen dan verkoolt.
Ik laat me niet kisten, gewoon nieuwe katoen en weer breien. Gelijk maar 2 zakjes, dan is dat bolletje ook weer op. Wijs geworden brengen we natuurlijk wel
de magnetrontijd een eind terug: nog maar 30 seconden.


De eerste nacht als warmertjes hebben ze overleefd. Misschien hoef ik nu alleen nog mobielhoesjes te breien, want het is wel een leuk maatje zo...

maandag 16 januari 2012

BLUE MONDAY?

Volgens de 'experts' is het vandaag blue monday: de naarste maandag van het jaar. De festiviteiten zijn voorbij, de goede voornemens alweer niet gelukt en het duurt nog lang voor het voorjaar wordt. Nou, wat mij betreft valt het reuze mee...
De zon schijnt, het is lekker koud en wij hebben gewoon niets te klagen!

Bij een kleine strijk die ik te doen had, zat ook deze zakdoek. Sinds hij als vaderdagcadeautje ons huis binnenkwam, is hij blijkbaar niet vaak gebruikt want ik herinner me deze zakdoek helemaal niet!
Ik keek eens goed en zie dan de kleine bijna-3-jarige knuistjes van m'n inmiddels stoere 12-jarige zoon. Wat een verschil. Met de tijd zal het een nog dierbaardere zakdoek worden, vermoed ik zo...



Onbewust had ik mezelf een mooi kerstcadeau gegeven. Een cadeau dat ik graag wilde hebben ;-). Een paar dagen voor kerst zocht ik een leesboek voor in bed -m'n biebboeken waren uit- en trok 'Het geheim van de quilters' van Jennifer Chavierini uit m'n kast. Van deze serie heb ik de Nederlandstalige delen. Als ik ze een beetje vergeten ben, herlees ik ze en dan resoneert ergens het verhaal wel. Maar bij dit boek gebeurde dat niet. Dit boek heb ik gewoon níet eerder gelezen.
Waarschijnlijk ooit gekocht en toen even opzijgezet omdat andere boeken vóórgingen. Nu dus ineens een leuke kerstverrassing.


De klosjes zijn netjes gestreken en ik loop ietsje voor op de datum. Graag krijg ik tips over gewoon-zo-doorgaan of tussendoor toch ook de blokjes aan elkaar zetten. Wachten tot ik alle restjes-lapjes heb gebruikt of gewoon goed verdelen, dan passen de latere blokjes er ook goed bij?

donderdag 12 januari 2012

BORDUREN JA, JA

Het is wel geen grootse prestatie, maar er liggen hier nu 12 klosjes, dus so far so good...

Maar natuurlijk (!) wordt er ook nog geborduurd. Zo tussen alle bedrijven door ligt de Village of Hawk Run Hollow van Carriage House Samplings altijd voor het grijpen en gaan er zo weer een paar steekjes in. Ik moet nu wel gaan opletten, want er zijn een aantal kleurtjes op en het zou handig zijn als ik weet welke nummers het zijn...
Hiervan een kleine update om te laten zien dat er nog aan het dorp gebouwd wordt:


Verder nog een werkje dat ik 'ooit' in de kringloopwinkel tegenkwam, half geborduurd. Een oud cadeaupakketje bij Ariadne, van PAKO. Als je er even mee gaat zitten, is het zo klaar want het is natuurlijk maar 1 kleurtje.
DD3 vroeg zich af waarom ik op óranje borduurde (ze vond het afschuwelijk), maar dat is voor mij wel een herkenbaar kleurtje uit de jaren 70. En ik heb genoeg oranje stof over voor nog een zwart borduurtje. Maar in een andere kleur op wit lijkt me ook wel leuk. Nou ja, ik zie wel, ik weet inmiddels dat je niet te veel moet willen...


En vanmiddag... wil ik nog even een klein breiwerkje opzetten. :-)

zondag 8 januari 2012

ONS NIEUWE JAAR

Van af deze kant bleef het nog even stil in het nieuwe jaar, en dat heeft een reden: wij hebben in de eerste week altijd 3 verjaardagen te vieren: mijn moeder, mijn DD3 en mijn DH zijn de jarigen.
Onze eerste week is daarom traditioneel druk, rommelig, en gezellig. Maar daarna begint 'ons' nieuwe jaar. Dus blog ik weer.

We hadden het rond oud en nieuw gezellig met elkaar; onverwacht schoven weer alle kinderen met aanhang aan, al kroop DD2 -met wat later bleek een maagslijmvliesontsteking- ruim voor twaalven onder de dekens.
Voor DD1 had ik net vóór het nieuwe jaar haar sinterklaas-sjaal klaar: bij gebrek aan de goede kleur en in overleg met haar nu in 2 kleuren gebreid.

Op de dag voor kerst kroop ik met DS in onze 'geheimenkamer' achter de naaimachine en maakten we voor ons achten een snoepboompje. De slinger met de boompjes konden jullie al eerder zien, met deze close-up tegen het licht in is beter te zien wat er in zat. Een leuk werkje met IMHO een leuke versiering als resultaat.

Tenslotte ben ik dit jaar niet gestart met iets nieuws op 1 januari. Een aantal jaren startte ik een borduurwerk(je), maar nu welbewust niet. Wél heb ik besloten, wat aangestoken door het huisjesvirus wat rondwaart, dat ik zal proberen om per dag ten minste 1 klosje te maken, want dat is een blokje waarmee ik al eerder begonnen was en die wel aangevuld mogen worden met zo'n stapel klosjes. Dat is dus het streven...

Nou, na deze frisse start :-) hoop ik weer wat meer te gaan bloggen. Mijn handwerkhobby heeft geen pretenties, ik vind het gewoon prettig om bezig te zijn en probeer mooie werkstukken af te leveren. Maar dat is geen doel op zich, het gaat me ook erg om het proces en de ontspanning.
Ik vind het altijd fijn om te zien dat m'n blog gelezen wordt en kan genieten van commentaren en andere weblogs. Toch best bijzonder dat er zoiets bestaat.