vrijdag 30 december 2011

OUD EN NIEUW 2011/2012

Vintage is hip plus de trend om te recycleren, dus ik gebruik een 'oudje' van wel een heel jaar geleden:

Als je hier komt voor 2012 is aangebroken, neem dit mee het nieuwe jaar in.
Iedereen een heel goede jaarwisseling en al het goede voor 2012 gewenst!

zaterdag 24 december 2011

MERRY CHRISTMAS

Vlak voor kerst is er gelukkig nog tijd om een berichtje te plaatsen. De kinderen hadden het tot gisteren nog druk met school, toetsen en tentamens en DD2 moet de hele dag nog werken. Maar voor de rest is het heerlijk vakantie.
De kerstdagen vieren we met ons gezin en hun aanhang, dus we zijn met z'n achten. Een lekker ontspannen kerst is het op deze manier. Met koken rommelt iedereen mee, er hoeft geen perfect maal op tafel, het is bij voorbaat goed.

Van de laatste, actuele versieringen plaats ik nog wat foto's:

nieuw gebreide kerstballen; ze zijn IRL ronder dan op de foto lijkt

toch nog een borduurtje uit het laatste Just Cross Stitch Ornament Issue; het design is van Country Cottage Needleworks

m'n Merry Christmas letters waar ik vorig jaar zo op ploeterde, hoefde ik nu alleen maar te voorschijn te halen! Ze hangen dicht tegen het plafond.

Vanmorgen nog een leuk frobelwerkje bedacht met bakpapier, merci-chocolade, manna-rijst en een naaimachine. Als er belangstelling voor is, ik heb de foto's om een tutorial te maken hiervoor. Misschien volgend jaar :-)


En zoals het ook al in m'n kopfoto staat: heel fijne kerstdagen, heb het goed met allen die jullie lief zijn! Tot gauw.

zondag 18 december 2011

WINTERMARKT

Het wil nog niet zo winteren, maar de kalender tikt gewoon door en voor gisteren stond er een 'wintermarkt' op de agenda. Degenen die mijn blog al wat langer lezen, en misschien zelfs al mijn vorige blog, weten dat we in ons dorp elk jaar meedoen voor 'ons' goede doel: weeshuizen in Bulgarije. Wánneer je erop klikt, deze website heb ik zelf gebouwd.
Gisteren was het dus niet koud, maar de oliebollen lukten goed en smaakten heerlijk. Vorig jaar ging dat heel anders...

Een paar kramen verderop waren nog meer leuke spulletjes te koop voor een ander goed doel. Daarvoor had ik de kerstballen eerder al gemaasd. Of ze een beetje verkochten weet ik niet, maar bij elkaar in een plaatje staan ze wel vrolijk:

zondag 11 december 2011

SINTERKLAAS CREATIEF

Het is de zondag ná sinterklaas: tijd om de kerstspullen van zolder te halen en de kamer grondig te verkersteren. De kerstboom is binnen, de kerstlampjes-voor-de-boom moeten helaas weer bijgekocht worden, de 3 adventskaarsen staan aan, kortom: sinterklaas lijkt alweer heel lang geleden.
Toch wil ik na alle geheimzinnigheid nog even laten zien welke cadeau's ik zelf heb gemaakt; al zag ik dat het cadeau voor DD3 ergens onderweg weer kwijt is geraakt. Die houden jullie nog te goed. Net als de foto van m'n borduurpatroon-gedicht. Ik ben blijkbaar zo aan het opruimen geweest dat er hier en daar wat is misgegaan.

Allereerst het cadeau voor de aanstaande schoonzonen:
Toelichting: het is een charger pocketholder. Als je op de link van 'cadeau' klikt, word je naar m'n Pinterest-bord gestuurd en kun je daarvandaan verder zoeken naar de tutorial die hierover gaat.

Nog een pinterest-link, van een garnstudio patroon, van een oudstedochterpatroon: een lekkere sjaal. Halverwege kwam ik echter garen tekort en kon het niet meer te pakken krijgen. Dus heb ik de naald erbij ingepakt en later overlegd hoe we de sjaal afmaken.


Cadeau voor DD2, een simpele haarband

Cadeau voor DD3 komt dus nog...
Cadeau voor DS, lekkere handwarmers naar eigen patroon, gevuld met kersenpitten:

Voor DH maakte ik met DD3 in de herfstvakantie al 'firestarters' door dennenappels te zoeken op de hei, die te laten drogen en later in gesmolten kaarsvet te dopen. Best een kliederig werkje, maar ze lijken goed te werken in de open haard.

Tenslotte nog een keer de afgewerkte kerstsjaal die ik twee keer gemaakt heb, een voor mijn moeder en een voor mijzelf. Mijn moeder was er erg blij mee en meldde me telefonisch er elke dag mee te lopen. Leuk! De link gaat naar de duidelijke tutorial hiervan.


De prikborden van Pinterest gebruik ik nu een paar maanden en ik vind het erg handig. Bovendien vind je weer heel veel leuke ideeen en linken van andere mensen die creatief zijn. Een aanrader!

woensdag 7 december 2011

SINTERKLAASFEEST


We zijn alweer een paar dagen verder, maar wat hebben we een leuk en gezellig sinterklaasfeest gevierd!
Er waren 8 grote surprises, er waren véél gedichten en er werd veel gelachen, uitgepakt en genoten. Mijn gedicht zat in een multomap, want DD2 had het gedicht helemaal in kruisjes uitgeschreven op ruitjespapier. Dit 'kruissteekpatroon' kan ik nog wel borduren, om te lezen was het erg lastig.

De dingen die ik kreeg, waren niet dringend, maar wel noodzakelijk :-).
Een paar rondbreinaalden, een mooie haaknaaldenset en hét boek over kerstballen breien. Naast nog wat klein spul kreeg ik ook nog het boekje van Fiona Gable:


detail uit het kerststal-boekje


Het lekkers wat die avond op tafel stond (foto), is nu zo ongeveer wel verdwenen gelukkig. Mij zul je niet zo snel nog afgeprijsd lekkers zien halen...

Daaag sinterklaasje en hartelijk bedankt!!

donderdag 1 december 2011

DECEMBER HAS ARRIVED

Het is al snel zondagavond, het moment waarop wij met kinderen en aanhang ons sinterklaasfeest willen vieren.
Voor 6 personen + mijn moeder heb ik een leuk zelfgemaakt cadeau. Voor de 7e (want ik maak niet speciaal iets voor mijzelf) is het half af bij gebrek aan wol. Dat halve cadeau is ingepakt, daarna overleg ik met de ontvanger wat we zullen doen: afkanten of doorbreien met een andere kleur.

Verder ben ik errug druk met... kerstballen mazen. Een vriendin heeft allemaal kale ballen gebreid voor het goede doel. De figuren uit hét boek mag ik erop mazen. Maar wat valt dat tegen. Per bal vier keer het motief en vaak moet het aansluiten. Brrr. Soms ben ik wel heel tevreden gelukkig, maar inbreien was handiger geweest.

Hiervan zal ik ook later foto's kunnen laten zien. Maar uit de oude doos plaats ik wel opnieuw een sinterklaas-borduurfreebie. Voor wie heel snel nog iets wil bijdragen aan de sinterklaasvreugde.


Fijne dagen en voor wie het betreft: een heel leuk sinterklaasfeest!