vrijdag 30 september 2011

The Village of Hawk Run Hollow


Zonder dat er ook maar enige aanleiding voor was, besloot ik er nog even de spurt in te zetten en nóg een blokje van de Village of Hawk Run Hollow te borduren.
Morgen is het 1 oktober en deze maand wil ik vooral gebruiken om m'n quilt door te pitten. Herfstkou en winter naderen, en het zou leuk zijn om er af en toe onder te kunnen kruipen. Dus.

woensdag 28 september 2011

365-dagen-project


Herinneren jullie je deze nog?? Vorig jaar haakte ik een vrolijk kleed van granny squares, aangestoken door de vele granny's die over het internet ronddansten.

Aanleiding om hieraan terug te denken is een aflevering van tijdschrift Flow, en wel Flow nummer 5, 2011. Zo rondslingerend in ons vakantiehuis vonden de kinderen het ook leuk om er eens in te kijken en stuk voor stuk waren ze gebiologeerd door de grote bijlage. Flow gaf 365 (!) suggesties om een dag-voor-dag-project te starten.
En zoals het vaak gaat: iedereen werd aangestoken door de ideeën, las voor wat ze leuk vonden en wilden gelijk beginnen; maar er werd niet een project gestart. Prima natuurlijk.

Zelf googlede ik wat projecten die genoemd werden (want ja, het was toch vakantie), onder andere het A Granny A Day-project.
Hier zijn nog wat andere suggesties:
365 drawings
recycle girl
A scissor(s) a day
weavaday

Er is ook een blog die elke dag een project beschrijft en een interview heeft met degene achter het project:Make something 365 & Get Unstuck

Bovendien is er al sinds januari een leuke blog van Marion, waar ik ook de volgende 365 muizen-blog tegenkwam.
Er is weer heel wat te lezen/kijken in blogland.

Zelf twijfel ik af en toe ook om zo'n project te beginnen. Er zijn nog wel wat leuke suggesties. Maar mocht ik beginnen, dan kijk ik denk ik toch eerst of ik het volhoud. Ik ben heel wat blogs tegengekomen die ergens in januari, of april of augustus ophouden...
Petje af voor de blogsters die stug doorgaan. En heeft iemand nog een leuk idee, laat het me vooral weten!

zondag 25 september 2011

BORDUREN



Het vrachtwagentje dat ik borduurde voor 6 new quilts for hope harbour ligt al een heel tijdje klaar. Omdat het een facebook-iets is, zal niet iedereen de link kunnen kijken; het gaat om het borduren van blokjes voor nieuwe quilts voor kinderen in een weeshuis in Zuid-Afrika. Kleine moeite, hopelijk een groot plezier.
Omdat ik me voor 3 blokjes heb opgegeven, wordt het tijd om met het derde blokje bezig te gaan. Het blokje heb ik afgetekend, nu nog 'even' borduren.

M'n Village of Hawk Run Hollow-blokje is b-i-j-n-a af. Er zijn nog zo'n 6 kruisjes te borduren, maar (natuurlijk) is het kleurtje op... Eerst nog naar de winkel, al laat ik het blokje wel als 'klaar' zien:

woensdag 21 september 2011

YARN ALONG

Gisteren heb ik Prinsjesdag voor het grootste deel gevolgd, zittend op de bank, met hét borduurwerk in handen. De echte Village of Hawk Run Hollow-kenner had natuurlijk al gezien dat ik niet de goede kleur heb gebruikt bij de belettering van m'n laatste blokje, dus er is nog (extra) werk te doen!

Vanaf de bank heb ik een paar foto's genomen, m'n foto van Prinses Maxima vind ik best goed getroffen:
Verder was het zoveel kommer en kwel, op naar vrolijker zaken...

Vandaag doe ik mee aan de Yarn Along van Ginny, dus tijd om m'n breiwerk te showen. Twee weken geleden schreef ik erover en dit mutsje is inmiddels af.
In plaats van het lint dat met een rozetje aan het mutsje moest worden bevestigd heb ik internet gebruikt om iets nieuws te proberen: ik heb aan beide kanten een I-cord gebreid. Dat is heel makkelijk, gaat vlot en geeft een mooi koordje dat er uit ziet alsof het gepunnikt is.

Lekker weer klaar dus. Van mijzelf mag ik dan wel weer één nieuw breiwerkje opzetten... Waarschijnlijk weer een 'oudje', maar ik ben er nog niet helemaal uit.
En de boeken die ik lees of gelezen heb: Maya Angelous Ik weet waarom gekooide vogels zingen is nog lang niet uit, maar ik ben al wel bij pagina 437 aangekomen, ongeveer in het midden.
Ook heb ik Joe Speedboot van Tommy Wieringa gelezen. Een bijzonder boek, ik vond het geweldig om te lezen. Het gaat over een vriendschap tussen twee jongens, waarvan de een spastisch is, in een rolstoel zit en niet kan praten (wel schrijven) en een heel ondernemend type met grootse plannen en ideeen die hij nog uitvoert ook.



Mijn oog viel ineens op de bladwijzer in het boek van Maya Angelou. Het is m'n entreebewijs van het Verzetsmuseum. Voor alle volledigheid nog even voor jullie vastgelegd.

Een fijne dag, deze eerste echte herfstdag!

maandag 19 september 2011

ELKE DAG EEN DRAADJE

Al eerder schreef ik erover: een bijzondere tentoonstelling in het Verzetsmuseum. En daarbij had ik het goede voornemen er snel heen gegaan.


Dat is gelukt! In de eerste week van de zomervakantie zijn we met ons thuis-gezin (4 personen) naar Amsterdam gegaan en heb ik deze tentoonstelling kunnen bekijken. DH en de kinderen gingen ondertussen naar Madame Tussaud.


De tentoonstelling was indrukwekkend. Er was een grote zaal vol met gehandwerkte spullen: wandlappen, maar ook gebruiksvoorwerpen: zakdoekjes, etuitjes, speldenkussens. Deze voorwerpen werden vaak met sinterklaas, kerst of een verjaardag cadeau gegeven aan elkaar. Er werd ook beschreven hoe ze aan hun materialen kwamen: vaak gesmokkeld van buiten of van verstelwerk binnen de gevangenis.
Er was ook handwerk uit de Duitse concentratiekampen en Japanse interneringskampen. Zelfs daar lukte het vrouwen om nog bezig te zijn met hun handwerk.


Op weg naar het museum realiseerde ik me geen fototoestel bij me te hebben! Met m'n telefoon heb ik nog foto's gemaakt, maar die krijg ik niet in de computer geladen.
Gelukkig heb ik in het museum wel een Handwerken zonder Grenzen meegenomen die een heel artikel wijdde aan Titia Gorter, die heel veel mooie lappen heeft gemaakt in het 'Oranje Hotel'.


De foto's heb ik groot ingeladen. De foto's zijn dus van het blad Handwerken zonder Grenzen/Peter Smith. Het artikel is van Berthi Smith, geen onbekende in weblogland! Bij de link van het verzetsmuseum over deze tentoonstelling is nog veel meer informatie te vinden.


For my English readers: I have started an English blog

dinsdag 13 september 2011

ROMMEL-IG

Afgelopen zaterdag was er een grote rommelmarkt. Er waren een paar dozen vol handwerk-boeken en -tijdschriften. De verkoper vertelde een rondneuzende dame dat hij al veel quiltboeken had verkocht.
Zelf sloeg ik dit slagje, waarbij ik toch ook nog wat boeken voor de liefhebbers achterliet (verstandig he?). Een agenda én een boek van Gerda Bengtsson, een goede vangst, en nog wat boekjes voor de heb.

Last Saturday there was a big thriftmarket (is that a word??). I found some great craftsbooks and -magazines. According to the salesman there wére a bunch of quiltbooks he already sold. I bought these little pile and left a number of books for the next craftslover (was I sensible or what?). The catch was a book and a agenda from Gerda Bengtsson, and some books just to have...


En hier het bewijs dat ik weer aan het borduren ben aan de Village of Hawk Run Hollow. Voor mij het zevende blokje. Ik wil nog zoveel leuke dingen doen dat ik er wat rusteloos onder ben, maar ik merk dat ik het borduren ook weer heerlijk vind.
And proof of my stitching: I restarted my Village of Hawk Run Hollow, my seventh block. I'm a bit restless because I want to do so much fun things. But I love the stitching again too.

donderdag 8 september 2011

YARN ALONG


I hope the picture tells it all... I started a new little project: a babyhat from an old Dutch magazine. It's the Ariadne from January 1967, I'm curious how it turns out.

The book is from a Dutch autor. It's called: Dinner and tells about a real event in the Netherlands: a homeless woman was set on fire by two teenage boys who wanted to have fun...
Not a nice theme, but the book tells about the father of one of the boys. The four parents get together at dinner and speak about what their sons did.
This book is a bit special and I don't know if this is only available in the Netherlands: the format of the book is different. The edited it turned around 90 degrees: you hold the book length-wise. The pages are very thin and the book is tiny, but it's a whole book. This format is pretty popular too, but I have to get used to it I guess. I don't particularly like it so far. But I like the book!


Afgelopen maandag ben ik weer gestart met een nieuw blokje van The Village of Hawk Run Hollow, want dat mag geen eindeloos project worden.
Het breien houd ik ook nog even vol. Door de oude Ariadnes komt er weer zoveel leuks langs dat ik een oud bolletje katoen heb gepakt en aan een antiekerig babymutsje ben begonnen.
Het model komt uit Ariadne, januari 1967.

M'n nieuwe leesboek is een 'dwarsligger': Het Diner van Herman Koch. Een boek wat je zo wegleest, maar ik ben niet helemaal zeker hoe ik het formaat vindt op deze manier. Je voelt niet helemaal een boek in je handen. Maar misschien is dat gewoon een kwestie van wennen.

maandag 5 september 2011

BLOOMING HEATHER

Zaterdag ben ik met een goede camera en met heerlijk weer de bloeiende hei eens opgegaan. Wat een prachtig paars uitzicht! Rond het middaguur was het eigenlijk te warm, maar het lukte me wel een krekel te 'vangen'.





Last Saturday we had gorgeous weather, so I visited the blooming heather in our neighbourhood. It was even too warm, but I succeeded in 'catching' a cricket. It was a beautiful sight.