zondag 28 juni 2009

Boeken

Nog 4 dagen werken, dan heb ik zomervakantie. DD2 en DD3 hebben nog maar 1 week te gaan, maar die ene week is voor DD3 toetsweek, dus het is nog wel even zuchten en steunen.
Omdat DS zijn school gaat verlaten, zijn we ook druk bezig met afscheid nemen: deze week van z'n logeeradres en de plusklas die hij elke week bezoekt, dus cadeautjes voor opa/oma en die juf; deze week mag hij ook een ochtend kennismaken op zijn nieuwe school. Daarna in het weekend zijn afscheids/verjaardagsfeestje en de laatste week is dan echt het afscheid van klasgenootjes en meester. Dat zal nog best zwaar zijn. Ook wij nemen afscheid van de school waar onze kinderen (bijna) hun hele basisschooltijd hebben doorgebracht. Dat zal raar zijn.

Een van de consequenties is dat ik ook met het vrijwilligerswerk stop dat ik jarenlang voor deze school heb gedaan; los van schoonmaakavonden en overblijfouder zat/zit ik in de schoolcommissie, een soort schoolbestuur. Een jaar eerder dan verwacht zet ik daar nu dus ook een punt achter. In de afgelopen week hebben we met een gezellig avondje afscheid van elkaar genomen. De boekenbon die ik daar kreeg, heb ik inmiddels besteed:



Een leuk boek om te lezen, en heel boeiend om mee bezig te gaan. Wanneer, dát weet ik nog niet ;-).


Na mijn nog-net-niet-helemaal-klare Jan Houtman ben ik al wel een klein ander borduurwerkje begonnen. Het komt uit een oud boek dat volgens mij voor een prikje te koop is. Ik laat het pas zien als het klaar is, maar het is echt een geniet-boek dat erg welkom is in mijn boekenverzameling.


Gisteren heb ik wat rondgerommeld, zowel in huis als op internet. Daardoor kwam ik er toe me op te geven voor een Totally Useless SAL. De naam alleen al kreeg me zover. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan vooral hier...

Four more workdays to come, then our Summerholiday will start. DD1 has already started her break after graduation, DD2 has to make a lot of tests this coming week and is done then too. DD3 has 1 schoolweek left and DS two more. That's the difference between primary school and high school.
Because our DS is about to leave school, we're saying goodbye at different places. I'm saying goodbye too, because I'm quitting the voluntary job as a result of that. Last week we ate out and I got a bookcertificate. I spent it already on this great book you can see in the toppicture.

My Jan Houtman is still almost finishes, so I started an other one, a small one. I won't show it till it's done, but I love the book where it's from. It has a lot of classical cross stitch motives from hundreds of years ago. It's very inspiring. The one I'm stitching is yet classical and modern, I think.

And last but not least, I joined the Totally Useless SAL, just for the name of it. I don't do any other SAL (my Jan Houtman-experience stopped me from it), but this one I can join...

dinsdag 23 juni 2009

Zomer

Afgelopen zondag om 7.45u was het breaking news op radio 1: de zomer begon! Vanmorgen was ik met oppaskind boodschappen gaan doen en toen ik thuiskwam, had ik het warm en wilde bijna zuchten. Maar toen bedacht ik me dat we eigenlijk juist hierop zitten te wachten: heerlijk weer, hogere temperaturen. De zomer is begonnen!

Donderdag 18 juni was het een spannende dag voor ons - nou ja, een beetje. DD 1 had zo vaak geroepen dat ze haar examens had verprutst, dat je onwillekeurig toch begon te denken: het zal toch niet??? En nee, gelukkig zou het niet: ze is geslaagd voor haar VWO, dus de vlag kon uit en het gebak gehaald (MMMMMM). Dit papiertje is binnen!!!
Gelukkig had ik het meisjeskoor af en ze wil het ook wel hebben...



Van de Jan Houtman laat ik nu de laatste update zien: hij is zo goed als klaar. Van een paar kleurtjes moet ik bijkopen en dan nog een klein hoekje doen; de witte vlakken die nu 'over' zijn worden gevuld met letters en data. De grote witte streep in het midden heeft in het patroon de achternaam van Jan Houtmans partner (geloof ik), maar dat neem ik niet over. Op dit moment denk ik eraan om in het midden stofjes te naaien in de kleuren van het ontwerp. Het heet ten slotte 'patchwork'. Maar eigenlijk is hij dus eindelijk af!



Op de achtergrond van de ene log per week ben ik toch heel druk bezig. Met HH, gezin, werk en allerlei dingetjes die tijd vreten; het een leuker dan het andere. Wat in ieder geval leuk was: ik ben op stof uit geweest voor de Nearly Insane. Ik vind mezelf wel heel overmoedig, maar ik denk ook dat het vooral leuk is. Hier een indruk van de stofjes die ik heb gekocht:



Als laatste: en dan ineens vind je een wild diertje. Iedereen ging even kijken, DSIL ging ermee weg en waarschijnlijk is het diertje nu niet meer onder ons. Maar toch:



Last Sunday, we had breaking news on our news station: the summer has officially begun! Well, the weather was a bit better too, so we'll be busy enjoying great temperatures.
The pictures are from a stitching I made my DD1: she graduated from high school, an excitint moment in the lifes of kids and their parents. Next year, she will move and go to college! I stitched her this girls choir because she sings for years now. Luckely, she liked it.

I have been stitching on the Jan Houtman for years now. But now it's NEARLY finished. Just a few threads I need to buy and than I can really finish it. The white bits are for names and dates. The white bigger part is for a big name, but I think I'll sew some fabric because the design is called: Patchwork.

The last weeks are busy whit many different things, some nice, some less nice. Among the nicer events was the buying of fabrics for the Nearly Insane I'm planning to start. I know I'm not a very experienced quilter, so that will take much time and effort, but preparing for it has its own charm.

And the mice is a little, old one we found in our backyard. Not very common in our little country, filled with houses and people. He was hungry, but we think he didn't survive much longer.

zondag 14 juni 2009

Goede voornemens...

Bijna een half jaar heb ik het toch volgehouden, maar vandeweek ben ik volledig voor de bijl gegaan. Heel erg voor de bijl gegaan, voor 200 % en met veel plezier: ik heb patronen gekocht en ik heb een 'groot' abonnement genomen.

De patronen zijn van Blackbird designs. Dit is een nieuwe patronenlijn en is hier en daar al te bewonderen geweest: de 'stockings'-serie. Elke maand komen er 3 nieuwe patroontjes uit. Van deze lijn heb ik nu 3 maanden aangeschaft en met een vertraging van 3 maanden (het is al juni en ik heb nu pas tot en met maart aangeschaft), vind ik dat ik toch heel geduldig ben geweest.






De twee designers van Blackbird designs, Barb Adams and Alma Allen, houden nu ook een weblog bij. Leuk om te lezen en er hebben al twee heel mooie freebies op gestaan. (Daar werd ik ook alweer lekker gemaakt omdat de stockings van mei geshowd werden, maar ja.)

Het abonnement waarvoor ik gezwicht ben, heeft me deze week heel wat plezierige uurtjes gekost. Het is een Australisch borduurtijdschrift. Omdat het in het engels geschreven is, heb ik niet alle artikelen uitputtend gelezen, maar ik ben heel veel leuke dingen tegengekomen voor 'nog een keertje maken'. Via Barbara, die zelf al een paar keer een leuk artikel in het blad heeft mogen schrijven, kwam ik het op het spoor en ook hier ben ik dus voor de bijl gegaan. Mocht je nieuwsgierig zijn, je kunt een sample downloaden op de website.

Verder:
- Ben ik op stap geweest om stofjes voor mijn Nearly Insane quilt te kopen.
- Heb ik het girls choir afgemaakt
- Ben ik op zoek geweest naar meer patronen van Gerda Bengtsson
- Ben ik nog verder gegaan met m'n Jan Houtman
- Hebben we de avondvierdaagse weer met medailles afgesloten: DD3 en DS hebben de 10 km keurig volbracht, ik vond het nog een hele prestatie!

zondag 7 juni 2009



Afgelopen dinsdag had DD1 haar laatste examen, wiskunde. Een mooi moment om de eerste steekjes te zetten aan het meisjeskoor. Het patroon heeft met Jan Houtman gemeen dat je in een kleur lekker kunt doorwerken en dat het een repeterend patroon is. Dat zorgt er bij mij vrijwel altijd voor dat ik langer doorga dan ik van plan was...
Tot zover ben ik nu dus gekomen. DD1 is dit weekend met een stelletje vriendinnen een weekendje naar Scheveningen, dus ik kon even lekker doorgaan 's avonds. Overdag borduren doe ik zelden.

Het patroon is dus van Haandarbejdets, Fremme, Kopenhagen (niet verder gespecificeerd). Ik heb het in 817 geborduurd, een veel rodere kleur dan de camera ervan gemaakt heeft.

De komende week hebben we hier weer de avondvierdaagse. DS gaat dit jaar voor het eerst de 10 km lopen (brrr), dat zal ons allemaal zwaar vallen, denk ik ;-). DD3 loopt de avondvierdaagse voor de lol nog een keer, ook al is ze van de basisschool af. Dan is het wat minder vanzelfsprekend. DH en ik moeten beiden een keer begeleiden, maar het wordt goochelen met de aanvangstijden, werk en vergaderingen.

maandag 1 juni 2009

Haandarbejdets fremme

Op dit moment ben ik een beetje rozig (te zien op m'n witte huid) van de afgelopen zon-dagen. Deze dagen waren anders druk, leuk druk eigenlijk, maar m'n energie is zo'n beetje wel verbruikt.
Afgelopen zaterdag was er een boeldag in ons dorp. Zo'n boeldag is meestal wel uitgebreider dan een rommelmarkt, dus DS en ik gingen redelijk bijtijds richting het grote plein. In ieder geval op tijd voor de boeken, want ik heb een paar leuke boekjes van haandarbejdets fremme gescoord! Ook een kerst-uitgave, waarvan ik bijna alle ontwerpen leuk vind. En ik blijk een heel borduurboek met deze stijl in de kast te hebben staan, uit de Ariadne handwerkbibliotheek.
DS trakteerde me op een oliebol en toen we even gingen zitten om het rustig op te eten, kwam ik naast een handwerkliefhebster terecht. Een tikkeltje jaloers werd ze wel van m'n leuke boekjes...
Dit is een van de boekjes, maar deze afbeelding komt van het net, ik heb gewoon een Nederlandse uitgave.


Deze komt hoog op de nominatie om te borduren voor DD1 die al vanaf groep 3 op een kinderkoor en nu een meisjeskoor zit. Ze doet morgen haar laatste stukje eindexamen en gaat rond augustus het huis uit.


Voor de Jan Houtman moet ik nieuwe kleurtjes opzoeken en dat lukt op de een of andere manier maar moeilijk... De laatste tijd heb ik ook nog veel freebies gevonden, het internet staat er echt vol mee!
Dit jaar wordt (onbedoeld) een jaar van het afmaken van lopende projecten, misschien ga ik 2010 wel vooral gebruiken om een heel aantal van die leuke freebies eens te borduren.

Geniet nog even van het mooie weer, ik geloof dat het weer wat minder gaat worden in de komende dagen.