zondag 24 mei 2009

Oud nieuws

Extra vrije dagen geven wat lucht in het leven. En zeker met het mooie weer vandaag (ik voel me bijna schuldig dat ik nu binnen achter de computer zit) is er ineens het vakantie-gevoel. De zomer komt er duidelijk aan.

Altijd rommelend tussen de lapjes en rommeltjes in m'n hok kwam ik een oud borduurwerk tegen, een borduurwerk waarvan ik het bestaan alweer zo'n beetje vergeten was. Toen ik het vond wist ik het natuurlijk wel direct weer, maar ik zou het niet gemist hebben als het nooit meer tussen de stapel vandaan was gekomen. En het is toch heel wat werk geweest! Gelijk maar het foto-album in.





Wel een beetje winterse plaatjes voor zo'n zomerse dag als vandaag, maar het is 'nieuws', dus toch maar aan jullie voorgeschoteld.

Gisteren kwamen de nieuwe garens van m'n garenclub:


Deze garens hebben namen die alleen al reden genoeg zijn om ze te willen hebben: vlnr: Lucky; Spring Bouquet; Mother's day; Father's day en Independence.

En nu ga ik toch nog maar even lekker buiten zitten, voordat ik straks als witte weblogster te herkenbaar wordt ;-). Jammer genoeg heb ik de ANNA en de Quiltmania al uit, maar die waren nog een extra verwennerij bij deze luxe dagen.

zondag 17 mei 2009

Bijkijken

Bijpraten en bijkijken, dat zal het in deze log vooral zijn.
Bijpraten: ik zal een paar gestelde vragen beantwoorden. Ik krijg inderdaad al bijna 20 jaar ontbijt op bed. Nu ik werk, eet ik op mijn werkdagen beneden om dan ook direct m'n lunch klaar te maken, maar op de andere dagen zet DH een ontbijtje en thee klaar naast m'n kussen (hij gaat heel vroeg weg)en liggen ook de kranten erbij. Een enorme luxe waar ik letterlijk dagelijks van geniet.
En over de Nearly Insane: nee, nog geen idee wanneer ik ga beginnen, maar ik weet al wel welke stoffen ik wil gebruiken en dat is toch ook al een hele stap ;-). Misschien begin ik al in de zomervakantie, maar pin me er niet op vast.

De afgelopen week was druk en intensief. We hebben een lastig besluit genomen en daarmee echt het gevoel van he, he, een knoop doorgehakt. Onze jongste zal volgend jaar een andere school gaan bezoeken. Dat heeft nogal wat consequenties omdat die school zo'n 17 km verderop is en hij niet meer op de fiets naar school kan, maar gebracht en gehaald zal moeten worden. Ik heb er zelfs heel serieus over nagedacht om met werken te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet, kunnen we het op een andere manier regelen zodat dat niet hoeft. Wel zal ons leven er volgend jaar weer anders uit zien.

En dan, zoals beloofd, de foto's:


Moederdagtekening van DS

In een keer de foto's van het gepruts van de afgelopen weken. Heerlijk, allemaal verschillende dingetjes. Niets is nog echt klaar, maar gewoon weer iets proberen vind ik al heel ontspannend. Voor mij is dat het voornaamste.


Op de een of andere manier komen er soms toch 'lelijke' stofjes naar binnen gewandeld. Ze zitten in een scrappakket, of in lapjes die ik krijg. Of ze willen gewoon bij mij op de stapel liggen... Maar sommige stofjes vind ik zo lelijk (ik weet het, dat mag je eigenlijk niet hardop zeggen, want wat de een lelijk vindt...) dat ik het zélfs niet voor een vlaggenlijntje of iets dergelijks wil gebruiken.
Laatst bedacht ik dat ik van één stofje misschien wel yoyo's kon maken, en dat pakte goed uit. Een stofje weggewerkt...


Ja, ook aan de Jan Houtman heb ik wat geborduurd. Deze gaat af komen, ik voel het! Ik ben op de laatste pagina aangekomen en nu is het een kwestie van niet meer wegleggen... Er liggen wel wat andere ontwerpen te lonken, maar eigenlijk ben ik vastbesloten.


Tussen de bedrijven door heb ik een keer stofjes zitten knippen en nu naai ik soms even een klosje. Het zijn er nu 26 en dat viel me eerlijk gezegd zelf het meeste mee. Het is níets, vergeleken met andere klosjesmaaksters, die zitten al in de honderdtallen, maar voor mij groeit het gestaag.


Er liggen nog heel wat bolletjes katoen en toen ik pas een oude Ariadne uit 1975 doorbladerde, stond er een leuk kinderhesje in. Die blokjes heb ik een paar keer nagehaakt, dat is ook wel weer eens leuk. Dus ergens in huis ligt nu ook een stapeltje gehaakte blokjes.

zondag 10 mei 2009

Moederdag

Ongemerkt, ook door de gebeurtenissen vorige week, zijn we alweer dik in mei beland. En dan is het 'ineens' ook alweer moederdag.
Ontbijt op bed krijg ik eigenlijk elke dag wel (!), dus dat was gewoon lekker. De cadeautjes later beneden bij de koffie-met-gebak waren vooral leuk. Van DS nog een echt moederdagcadeau: een mooie zelfgemaakte tekening van waskrijt en ecoline (een afbeelding houden jullie nog tegoed, ik zit lekker op de bank te laptoppen, dus geen scanner bij de hand en de batterij van
de fotocamera is ook leeg). Van onze meiden vooral leuke en lekkere kleinigheidjes.
In overleg met DH voor mezelf een -bekend- quiltboek geregeld. Zelf heeft hij er nog iets bijgehaald wat al een tijdje op mijn lijstje stond.




De afgelopen weken waren druk, maar ik heb nog wel wat gefabriekt. Alleen door bovengenoemde redenen - en ik zit echt lekker - later daarvan een update. In de afgelopen tijd heb ik zelfs wat gehaakt!

De komende week is overvol en we hebben veel aan ons hoofd om over na te denken en besluiten over te nemen. Tussendoor bloggen of bij jullie langskomen zal lastig zijn; hopelijk komen er snel betere tijden wat dat betreft.
Allemaal een heel goede week!

vrijdag 1 mei 2009

Na 30 april...

Hoe anders is het geworden. Voor vandaag of snel hierna had ik een na-pret blog gepland: een paar leuke foto's van de kinderen die op de vrijmarkt druk bezig waren geweest, misschien nog wel een leuke vondst. Maar nee, de vlaggen halfstok, wie had dat kunnen denken.

De kinderen zaten al op de vrijmarkt toen de vreselijke gebeurtenissen in Apeldoorn plaatsvonden. Het is hier verder ook niet afgelast, dus die hebben de vrijmarkt gewoon 'gedaan', al hoorde je het wel overal gonzen. Het avondprogramma (muziek, vuurwerk) is wel afgelast.

De computer heb ik verder niet meer aangehad, maar tussen alle bedrijven door heb ik wel zitten borduren. Het JanHoutman-patroon is zo groot dat het in 15 stukken is verdeeld: in feite heb ik 'rond'geborduurd. Gisteravond raakten de delen elkaar en gelukkig kwam het precies goed uit!
Afgelopen zondag in bed (weer) een link bekeken, waarop oude patronen in allerlei handwerktechnieken te vinden zijn. Heel bijzonder, echt de moeite waard om eens te gaan snuffelen.
Twee afbeeldingen hieruit: