zaterdag 28 februari 2009

D..

In de reeks alfabet-logs heb ik wel even moeten nadenken over een D. Er is natuurlijk altijd wel iets te bedenken, maar ik houd het op: Doorgeven. En dan nog wat versmald: het Doorgeven-van-links.

's Morgens bij m'n ontbijt op bed (!) krijg ik ook altijd twee kranten. Nu heb ik op m'n werkdagen sowieso geen tijd om een krant te lezen, laat staan twee, dus dan scan ik de kranten wanneer ik aan tafel bij de kinderen aanschuif en m'n lunch klaarmaak.
De krant die vaak de leukste dingen doorgeeft is de NRC.Next. Dat heb ik al vaker gemeld. Een paar weken geleden gaven ze een bijzondere tip, het ging over Gertrude Bell.
Dochter van de woestijn werd ze wel genoemd, of de Britse koningin van Irak. De archeologe Gertrude Bell (1868-1926) was tijdens de Britse bezetting van Mesopotamië hoge commissaris in Bagdad. Zij was het die drie voormalige Ottomaanse provincies smeedde tot het huidige land. De vele brieven die ze schreef tijdens haar verblijf in Irak en andere delen van het Midden-Oosten, staan nu op internet.

Nieuwsgierig ben ik een kijkje gaan nemen, een bijzondere dame moet het zijn geweest dat zij al zo lang geleden zo'n belangrijke post bekleedde.
Voor bijzondere foto's, dagboekaantekeningen en brieven van haar kun je hier klikken:



Voor meer informatie over het borduren door alle tijden heen, is dit een leuke weblog om volgen:




En met nog meer goede voornemens op de achtergrond, om vooral nog eens wat meer borduursteken uit te proberen, is dit een hele goede website:


Geen kwestie van doorgeven, maar van doorgaan: de WIP van Jan Houtman. Het grafische eraan zorgt dat het lekker doorborduurt, maar doordat het wel veel garen vraagt, zijn er alweer 2 kleuren op. In ons bescheiden dorp is net de laatste winkel die nog DMC verkocht, ermee op gehouden, dus dat zal ik via internet moeten bestellen. Jammer, maar zo gaat dat.

Last but not least: DS (9) is aan het game-maken gegaan. Vanmiddag heeft hij een spelletje op zijn weblog gezet. Het leuke is dat hij er zelf zo van geniet:


I just realised I forgot to translate my last entry. I'm sorry for that.
This time I went on with my alphabet, I used the D for giving through (doorgeven in Dutch). And that's about some nice websites I want to share.
The links are of Gertrude Bell, a British woman who was called 'Woman of the desert'. It's fascinating to be able to read her letters and diaries and to see all kinds of photo's. She lived from 1868-1926!

The other links are of two English websites, one about historic embroidery and one is about a zillion different stitches to use. Once I have the time...

And last but not least: the weblog from my DS (9). He has made a game and is very proud of it...

vrijdag 20 februari 2009

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie. Vroeger werd het krokusvakantie genoemd, wanneer je het niet wilde hebben over 'carnavalsvakantie'. In m'n familie heeft de helft wél en de helft geen vakantie; de nog-niet-helft heeft volgende week vrij, wanneer het ook echt carnaval is. Ja, zij vallen onder regio 'zuid'...

Deze week is weer bijna om en met een weekend vol te bezoeken verjaardagen voor de boeg, nu maar vast m'n tijd gebruikt om even achter de computer te kruipen. Deze week wilde ik 'even' direct ook het februari-blok maken van de BOM van Ellie, maar dat ging minder soepel dan ik hoopte. Wat ik nog nooit heb meegemaakt, gebeurde: m'n ondergrondlapje kon niet tegen de hitte van het strijkijzer en verkleurde spontaan geel. Voor een antiek uiterlijk een handig foefje, nu betekende het: overnieuw beginnen.
Sowieso waren mijn strijkijzer en ik geen gelukkige combinatie deze week. Om wat kaarsvet van onze bank te kunnen halen, was ik (voorzichtig) met strijkijzer en keukenpapier in de weer. Het kaarsvet kwam er keurig af, maar met een klein hoekje van het strijkijzer had ik blijkbaar tegen de bekleding gezeten. Een niet te repareren weggesmolten gat was het gevolg. Gelukkig stond de bank al op de nominatie voor 'vervangen op niet al te lange termijn'.
Toch heb ik nog wel wat uit m'n handen gekregen:



Onderschat trouwens niet hoeveel tijd 4 kinderen (+ 1 aanhangend kind) kosten! Mijn 18 jaar ervaring zouden me inmiddels wel zo slim moeten hebben gemaakt, maar ik maak altijd veel te veel plannen voor een weekje 'vrij'. Met hen allemaal om me heen is het gezellig, druk en kom je nergens aan toe. Ben allang blij dat de was en de badkamer gedaan zijn. Verder vooral gerommeld: een middagje weg, DH met 3 kinderen een dagje weg, kapper, straks de tandarts etc etc etc.

Mijn plannen niet zo veel te borduren in februari, maar meer te klossen, zijn deze week niet helemáál gehaald: ik heb aan een WIP van Jan Houtman gewerkt, met veel plezier. Dus resultaat aan klosblokjes: niets, noppes, nada. Maar ja, ik kan er niet mee zitten, zoals de kinderen zouden zeggen: laturrr.

Hier nog de Jan Houtman voor en na deze week, ontdek de verschillen:




En tot slot, omdat ik het al in de computer heb staan, het resultaat van een melige zondagmaaltijd:



Is het te zien?
Nu op naar de tandarts, m'n laatste 'uitje' deze week...

zaterdag 14 februari 2009

Lapjeswerk

Het was wat minder een grijze en natte week, maar wel opnieuw een brrr-week: dinsdag was het glibberen door een laagje sneeuw en donderdag kreeg ik m'n voorruit niet gekrabd. Zodra de wereld wittig is, heb ik weer vrede met februari, dat scheelt.

De week was drukker dan druk, maar toch heb ik, vooral zondag, heerlijk met lapjes gerommeld. Een blokje afgemaakt, een paar klosjes erbij en als laatste (?) ben ik toch ook nog gestart met de BOM van Ellie. Daarom laat ik nu verder de lapjes aan het woord:







This week February wasn't that bad: on Tuesday we had snow and last Thursday I couldn't get the ice form my car. It means wintery cold and I like that better than the wet, gray days.

Though I had a very busy week, I succeeded to make some blocks for various projects. Three spools, and the start of a BOM. Enjoy!

zaterdag 7 februari 2009

Februari brrr

Vanmorgen bedacht ik me, fietsend door een nat, grijs en kaal dorp, dat februari me gestolen kan worden! Gelukkig is het maar een korte maand, dat scheelt. Zo'n donkere winterdag ben ik wel een beetje zat. Omdat de winter al wat langer duurt, is de charme van kaarsjes aan en warme chocolademelk wel verdwenen. Laten we maar doorgaan naar het voorjaar.
Gelukkig hoor ik al wel steeds meer vogels overdag. Ook zag ik gisteren een duif rondscharrelen met takjes in z'n snavel. Maar seizoenen-purist die ik ben: het ís nog geen voorjaar. Voorjaarsbloemetjes en kleurtjes haal ik nog niet in huis, dat kan pas van af maart ;-)

M'n februari-borduurwerkje is klaar! Het is een eigen ontwerp.M'n kinderen zijn m'n maatstaf en wanneer die het borduurbaar vinden, komt het op een lap. Ten slotte heb ik niet voor niets drie (kritische)puberdochters. DD1 en DD3 willen nog meedenken en -kijken, DD2 interesseert het werkelijk niets; die kijkt altijd zo glazig als ik iets over lapjes, kleurtjes of ontwerpen vraag: waar héb je het over. DS wil uit lievigheid wel wat zeggen, maar het is meestal niet zo to the point...



Nu heb ik besloten mijn 'smoking needles' even neer te leggen en me meer op het quilten te storten. Waarom weet ik niet, maar daar komt het vaak niet zo van, terwijl ik het ook heel erg leuk vind.
Verwacht geen spectactulaire dingen, ik zou zelfs zeggen: verwacht helemaal niets, want ik ga gewoon aan het rommelen met lapjes en kijk wel waar het schip strandt.

Het klosjesvirus gaat rond, ga vooral eens kijken bij Ingrid en Wilma. Daarom heb ik er ook eentje gemaakt (al weken geleden en het is er nog steeds maar een).
Showtime:



In ieder geval heb ik het patroontje...

February isn't my favorite month. It's cold, wet and gray, the trees aren't wearing any leaves yet. The charm of hot chocolat and burning candles has diminished, so now it has to become Spring! Luckely, February is just a short month.
I saw a dove in our yard yesterday busy with little twigs and the sounds of birds is more and more to hear during the day. But it isn't spring yet. So now flowers or springcolors for me: I'm a seasons-purist.

I finished my February-stitching. It's a design of my own. I always try to find out what my daughters think of a design. They are old and wise enough... DD1 and DD3 are willing to look at it and give comment, but DD2 is not interested. NOT interested. My DS will do his best to add a little comment, but normally that doesn't help.
So when the two girls think it's stitchable, I stitch it.

Now I have decided to put down my stitching needles and concentrate me on my quilting. I made one block (ONE) in January, a spool which I love, and I'm trying to do more. But no promises: I find it hard to get anything done with fabrics and patterns. Nevertheless I love to try to quilt, even without a result I'm very happy with my fabrics.

dinsdag 3 februari 2009

Tagged



De eerste HD van 2009!
Mijn geheime agenda was om dit borduurwerk in 1 maand af te krijgen. Op een paar 'illegale' steekjes afgelopen zondag (1 februari) na, is dat grotendeels gelukt!

Na 1 maand 2009 vind ik zelf dat ik wel wat goede voornemens heb gehouden. Méér geblogd, al had ik in januari 2008 10 logjes gezet tegen 6 nu. Maar in vergelijking met de maanden ervoor heb ik wel meer geblogd.
Ook heb ik wat steekjes aan een WIP gedaan, de wantjes, maar die zijn toch nog niet helemaal af.
Een eigen borduurontwerpje heb ik wel gemaakt en die ben ik nu aan het borduren. Nog even geduld...
Ik heb nog géén nieuwe ontwerpen gekocht, al was de verleiding af en toe wel groot. Wel heb ik heel wat oude bladen doorgekeken (genieten!) en meer gecomputerd. Ach ja, ik zou mezelf niet te veel opleggen, toch?

Barbara heeft me getagged om over 5 verslavingen wat te vertellen. Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat ik dan ook wat nieuws te vertellen heb... ik doe m'n best:
1. borduren
met stip op 1, een gezonde verslaving lijkt me. Wel heb ik gemerkt vooral lekker te borduren bij een tv-programma. 'Alleen maar' borduren vind ik wat stilletjes.
2. tijdschriften
bijna elke week is er wel een tijdschrift dat ik 'moet' hebben. Vooral over borduren of quilten, maar soms ook een leesblad. M'n laatste aankoop: 101 woonideeen.
3. computer
;-( weer geen nieuws; op dit moment ben ik redenen aan het verzinnen om toch ook nog een eigen laptop aan te schaffen. Heeft iemand aanvullingen?
4. stofjes kopen
met de luxe van een eigen hok genoeg ruimte om spullen op te bergen. Zou je denken, maar toch ligt het hier alweer veel te vol!
5. senseo
een paar weken genoten van een Senseo-apparaat. Op dit moment staat het niet in ons huis, maar ik vind het heerlijk! Nu behelp ik me met een Puc-apparaat, maar het is toch echt niet hetzelfde.

Wat hier niet in paste: onze kinderen. Toch: ik ben dol op ze, ze kosten heel veel tijd en er gaat heel wat geld in zitten... Een heel gezonde 'verslaving', lijkt me.
Onze oudste is vorige week 18 geworden en dat is een hele mijlpaal om te vieren!
(en: ik tag geen andere bloggers meer, ik heb het al heel vaak zien staan. Voel je vrij als je nog geen verslavingen hebt opgebiecht)

Wat ik ook nog een leuk blogitem vond: de vierde afbeelding uit je vierde map onder 'Afbeeldingen'. Het is een beetje een saaie, dat komt omdat ik veel opsla wat ik nog eens nodig kan hebben voor m'n PSP-creaties, ook een sub-verslaving:



My first HD in 2009! It's called Bed Time Prayer and it's from Carriage House Samplings. It was a joy to stitch, and my hidden agenda was to finish it in January. Well, I had to put in a few 'illegal' February-stitches, but now it's done.
And when I'm looking at a month after my new years resolutions, I have to conclude that I'm doing okay. Not great, but okay: I haven't bought any new designs, I made an design of my own (which I'm stichting right now), blogged more then the last months of 2008 and tried to visit more blogs of others.

Barbara tagged me to tell about 5 addictions:
1. cross stitch, without a doubt
2. buying magazines, I have way to many, but can't stop
3. computer: well, you all can understand that
4. buying fabrics, not that I need more, but you don't know when you need some...
5. Senseo-machine: a coffeemaker for one. It's ideal!

I can't mention my kids as an addiction, but I should: I love them, they take lots and lots of time and money...
My first daughter turned 18 last week, a milestone we had to celebrate big.

And the last picture is of an other blogitem: take the fourth picture from the forth map in your 'Pictures'. My picture is a bit boring, I know; it's one of the many pictures I have saved to use in PSP one day...