zaterdag 27 september 2008

Cadeautjes

Om maar met de deur in huis te vallen: wéér bijna geen steek gedaan, al bedoel ik daar niet mee dat er niets uit m'n handen gekomen is... Duidelijk he? Maar het borduurwerk schiet niet op zo, al is huis en werk redelijk op orde.

Bijna elke week ben ik wel in de gelegenheid even langs de 'bladenwinkels' te lopen. Nu koop ik al minder tijdschriften dan eerder (echt!), maar de Quiltmania laat ik bijvoorbeeld nooit liggen, die mag mee naar huis. Verder kijk ik altijd voor 'je weet maar nooit'. Vandeweek had ik zo'n 'jeweetmaarnooit-moment': ineens lag de ANNA er weer! En ook al kocht ik de ANNA in het verleden niet altijd, meestal keek ik even wat er een beetje in stond, deze kocht ik direct! Want het is lang geleden dat de ANNA te koop was en ik hoop dat we aan het begin van een nieuwe, lange reeks staan...



Dat was dus een echt cadeautje! En vrijdag lagen de nieuwe garens van de garenclub van Liezbeth in de bus, ook altijd weer genieten. Zulke mooie garens nodigen altijd weer uit tot grote plannen, of het lukt is van later zorg.



En DS volgt elke woensdagmiddag een zoutdeegcursus, bij de meesten beter bekend als 'brooddeeg'. Omdat het zijn tweede cursus is, mag hij (het hoeft niet) bezig met de kerststal. Hier nog een foto van de kerststal in wording:

zondag 21 september 2008

Ongeplande week

Niet alles gaat zoals je denkt, maar soms is dat ook wel eens goed. De zomervakantie lijkt alweer heel lang geleden en we zijn weer helemaal 'back in business', goed te zien op deze foto :-)



Vrijdag lag ik onverwacht een dagje ziek in bed, gisteren liep ik onverwacht een hele dag in Amsterdam! Beide niet gepland en toch komt het dan allemaal best goed.
In Amsterdam mochten we mee met een tweede middelbareschoolklas die samen met beroepsmusici mocht optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met muziek, geinspireerd op Ligeti. Het zijn kinderen die allemaal wel een hobbelige ontwikkeling hebben, maar deze concentratie wel kunnen opbrengen. Bijzonder om mee te maken. Tel daarbij het mooie weer op de momenten dat we even lekker buiten rond konden lopen, dan is zo'n dag echt een cadeautje.



Ons leven is weer hectisch. Soms komen er weken waarvan je van tevoren al weet: dat is vooral hollen; gewoon blik op oneindig en alles doen wat nodig is. Dan lukt het me meestal ook niet om even rustig te gaan zitten met een borduurtje of iets dergelijks.
De afgelopen week was zo, de komende week zit nog wat voller. Toch gaat alles goed: de kinderen zijn gezond en weer met energie aan een nieuwe klas begonnen, het werk is weer op poten, we zijn allemaal (zo goed als) gezond. Meer kun je eigenlijk niet wensen.
Als het dan nog lukt om even lekker te zitten, dan is het ook echt volop genieten.

Als laatste: bij Helen in Australie loopt een heel erg leuk en genereus project. Meedoen kan niet meer, maar je kunt wel meegenieten van de mooie patronen die hier zomaar langskomen. Onder andere Lynette Anderson doet mee en heeft een mooi patroon geschonken. Ga eens kijken!

zaterdag 13 september 2008

Plaatjes...

De zon schijnt! Ik vermeld het even omdat gisteren ons nageslacht een voor een als echt verzopen katjes binnen kwamen wandelen: overal natte kleren en een lekkere warme douche was het vervolg. Maar nu we vanavond bij familie gaan barbecuen, ben ik blij dat het niet andersom is: gisteren zon en vandaag die bakken water.

Vanmorgen was hier een grote rommelmarkt, wat me na enig speurwerk de volgende 'rommel' opleverde:










Allereerst een zakje met rommeltjes, maar het blijken 2 punnikklosjes, 2 bloemenmakers, veel DMC-garen en een borduurpatroon van Permin voor een geboortetegeltje.
Een echt oud zwartePiet spel!
Oude borduurpatronen: Hummel, de bekende agenda en 2 Mies Bloch kaarten met patroon.
En dan nog iets waar ik ook echt blij mee ben: een oud boek uit 1946 met Amerikaanse (?) rijmpjes. Wat ik ervan gezien heb, maakt me al heel tevreden!
Verder nog een kokertje met allemaal haaknaalden, voor je-weet-maar-nooit.

Het pakketje van Quiltnieuws ging nog niet eens zó snel weg. Nadat ik het ook op het prikbord van de quilten.startpagina had gemeld, kwamen er een paar gegadigden. Ik ben blij dat iemand anders dit kan gebruiken.

Mochten er nog liefhebbers van minimalistische muziek zijn: deze week kwam NRC Next met een link. Hoelang de link het nog doet, weet ik niet, maar zelf luister ik op dit moment ook (weer) naar deze muziek.

zondag 7 september 2008

Christmas in august

Ik begin maar met de beloofde foto: de Prairie Schooler Christmas Sampler, klaar! Een werkje dat bijna helemaal in de maand augustus begonnen en gefinisht is... echt een werkje van de zomervakantie dus. Het klinkt zo wel een beetje raar eigenlijk, maar ja.



Toch nog een heel verschil met de vorige foto hiervan, al leek het er toen al wel op.

Wat misschien beter een zomervakantiewerkje had kunnen worden, maar het toch niet was: de gymtas van DS. In heel veel opzichten is hij niet typisch jongensachtig, maar in een heel aantal andere opzichten wel! Zijn gymtas als voorbeeld, voor en na:





De tweede foto is wel van de ongestreken versie, dat scheelt nog wat meer, maar de bodem is uit de tas verdwenen. DS vindt het gepatchte gedeelte nog wel zo leuk dat hij graag wil dat ik er nog een andere tas van maak. Dus dat ligt alvast klaar als klusje voor de komende weken.

En de laatste foto: van het quiltblad Quiltnieuws, het blad van het Quiltersgilde dat dit jaar 25 jaar bestaat, kregen we (opnieuw) een cadeautje: fibermail/artmail. Dit is gewoon niet 'my cup of tea' en in het kader van 'het huis niet verder laten dichtslibben', wil ik er graag op een leuke manier van af.
Mocht iemand geinteresseerd zijn, laat het me vooral weten, dan stuur ik het je toe. Wie het eerst komt...



Morgen weer werken, dus ik maak het nu niet te laat. Het kamertje van DS is zo goed als klaar, woensdag nog de gemaakte gordijnen ophangen en dan is het ook 'af'. Hij slaapt er al, zielsgelukkig.

dinsdag 2 september 2008

Na zonneschijn komt regen

Het is maar goed dat we afgelopen zondag zo uitgebreid genoten hebben van de prachtige dag. Nu is het wel anders, op dit moment is het donker en het regent. Een koffie, lekkere muziek en een vest maken veel goed, maar het is ineens herfst.
Vanmorgen reed ik naar huis en zag, samen met mijn dochter als getuige (!), heel wat bladeren van de bomen vallen. Vinden jullie ook niet dat er al heel veel van de bomen komt: eikels, kastanjes en ja, bladeren? Heel vroeg, volgens mij.

En ook: pepernoten!


Langzamerhand weten we dat die eind augustus, begin september op de kramen en in de winkels komen te liggen, dus maken we er thuis een wedstrijdje van: wie ziet ze het eerst? DD1 zag ze vorige week woensdag op de markt bij 't Stoepje en die heeft de primeur wel eerder gehad. Zaterdag zag ik de eerste pepernoten bij de HEMA en ook de supermarkt lag vanmorgen vol.

Mijn Christmas Sampler van Prairie Schooler is op een paar steekjes na klaar. Die hoop ik later vanavond nog af te maken, eerst nog wat 'huiswerk'. Een foto lukt misschien morgen overdag beter, als het ten minste niet weer zulk donker weer is.

Verder heb ik een paar jaargangen van de oude STEEK doorgebladerd. Mijn hok komt om van de bladen Handwerken, Steek, Anna en natuurlijk de Ariadne. Heerlijk om te hebben, heel leuk om af en toe eens door te kijken. Veel is gedateerd, veel dingen komen terug en er staan prachtige tijdloze dingen in.




Dit is zo'n item wat terug is gekomen: mail art. Deze scan is uit een Steek van juli 1986. Raar om ook voor jezelf terug te denken hoe je leven er toen uitzag... Zelf deed ik toen vakantiewerk in Den Haag om wat geld te verdienen voor ik ging studeren.