vrijdag 30 mei 2008

ikje

Wij lezen doordeweeks ook de NRC.Next. Dit 'ikje' stond er vandeweek in, het gaat om een rubriek die lezers invullen met hun eigen ervaringen.



(dit is een update, eerst had ik het berichtje gescand, nu is het gefotografeerd en beter leesbaar)

zaterdag 24 mei 2008

Rommel?markt

Vanmorgen ontdekte ik heel dichtbij een rommelmarkt en na zoontje opgehaald te hebben, erheen! Het is altijd weer afwachten wat er te zien en halen is, maar vanmorgen was ik heel tevreden. Heel veel moest er achter blijven (het huis is al zo vol), maar een kleine aanvulling is er vanmorgen wel geweest:


en dit alles voor de angstaanjagende som van € 3,10 (die 0,10 was voor de houten haaknaald)

Hoe leuk het ook is om lekker te grasduinen, een beetje zielig was dit wel:



en hierbij had ik het quiltje al onderuit de grote hoop gehaald en netjes bovenop gelegd.
Uiteindelijk vond ik het zo'n vervelend gezicht, dat ik 's middags nog ben teruggegaan en het quiltje heb gekocht (€ 0,50). Hier ligt het ten minste veilig. Er staat een datum op: april 1994 en wat (vriendinnen?)namen op de achterkant. 'Het weer' zit in de tunnel, maar verder is het nog piekfijn. Liefhebbers?




En tenslotte heb ik er ook nog iets leuks weggehaald, wat niets handwerkerigs had: een leuk servies, ik denk 4-persoons en met diepe, platte, ontbijt- en gebaksbordjes al heel compleet. Daarbij nog 4 mokjes en dat alles voor de prijs van €5,-...




Al met al dus zeeeeer tevreden! Zoontje ook want die won een prijs bij het rad van fortuin en kreeg een oliebol. DH zuchtte niet eens heel hard toen we terugkwamen, wat wil je nog meer???? O ja, wat meer ruimte om het allemaal weer een plekje te geven...

zondag 18 mei 2008

Borduurupdate

Eindelijk weer een foto van m'n grote WIP: Peaceful Paradise. De afgelopen drie weken heb ik er (bijna) niet aan geborduurd, maar in de periode ervoor lukte het gelukkig wel regelmatig. Het ziet er toch al wel echt anders uit:



Aanstaande vrijdag is alweer de laatste borduurles aan het groepje van dit 'blok'. De groep 8-ers waren afgelopen vrijdag heel onrustig en deden niet veel. Maar een meisje van groep 7 had in de meivakantie thuis lekker doorgeborduurd en had haar borduurtje klaar. Erg leuk, vooral omdat ze ook zelf iets had toegevoegd: het hekje.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen datze al wel wat kon borduren voordat ze dit blok ging doen. Van de andere 5 denk ik niet dat het lukt iets af te krijgen, jammer maar helaas. Het is een eerste aanzet tot borduren en we kiezen echt een klein werkje, maar het lukt niet altijd zoals je wilt of zoals zij willen. Dan hebben ze het in ieder geval geprobeerd, dat vind ik zelf het voornaamste.



An update on my big project: Peaceful Paradise. I didn't manage to stitch on it for about 3 weeks, but I think you can see the difference with before.

I teached 6 children on cross stitch for the last three weeks and next week will be the last lesson. One girl managed to finish her little project, but the other 5 won't, I'm afraid. I'm a bit philosophical about the whole cross stitch project: it's a first attempt, some will like it, some won't.

donderdag 15 mei 2008

Weekje...

Een rare week, zo mag ik deze week wel noemen.
Eerst was er maandag, met een heerlijke fietstocht: 25 km puzzeltocht fietsen met 2 van mijn kinderen en goede bekenden. Plus nog een stelletje goede bekenden:


(foto gemaakt door Joop van Dijk)

Daarna een picknick in het bos met een grote groep mensen. Wat kan ik dan ook wel weer genieten van onze omgeving, waarmee we natuurlijk heel erg verwend zijn: overal bos, heide, veel (grote) vogels en rust. Het was heerlijk weer en 's avonds waren we allemaal helemaal rozig.

Maar ja, dan begint het 'echte' leven weer: dinsdag 2 vergaderingen, woensdag 2 belangrijke afspraken maar ook 2 ontmoetingen met de monteur van Route Mobiel (!), vandaag heel hard gewerkt.
Morgenochtend voor het eerst naar de fysiotherapeut om te proberen mijn lichaam wat beter te laten scharnieren. En dan morgenmiddag mijn alweer derde borduurles in deze groep.

Al met al kom ik bijna niet aan borduren of computeren toe. Ik zit wel veel achter de computer, maar dan meer voor het schrijven van verslagen, het versturen van allerlei documenten of het zoeken van informatie. Jammer dat ik jullie daarbij nog niet tegen ben gekomen...

Wie weet heb ik dit weekend weer wat meer tijd voor een borduurupdate. Houd het in de gaten...

We had beautiful weather last weekend. And Monday, a christian holiday, we biked for about 25 km with two of my kids through the woods and met some ones familiar...

But Tuesday, we all went back to normal life. It is so busy. It's good to work hard, but it's to bad it means less time for stitching or computer.


donderdag 8 mei 2008

Mei-weken

Een vrijmarktvondst die ik nog even moet delen (€ 1):



Het is een oud boekje, geen idee hoe oud. Misschien kunnen jullie daarover nog wat informatie geven? Het zijn vooral veel 'herhaal'-patronen, ook heel geschikt voor tapisserie. De volledige DMC-naam (als ik het goed heb) staat er ook een paar keer in:la Société anonyme DOLLFUS-MIEG & C1e.

update: er is een link naar de inhoud op internet te vinden! (bijna 8MB, PDF)

En mijn meiweekwerkje is klaar. Het is geborduurd op een hoekje van de stof waarop ik ook Peaceful Paradise aan het borduren ben. Tevreden met het resultaat ben ik het inmiddels nog een keer aan het borduren op iets grover linnen, maar dan wel 1 over 1, met Weeks Dye Works garen.
Het design is van Prairie Schooler, een onderdeel van Weather Wisdom die ik sinds kort in m'n bezit heb (een foto is een paar logs eerder te zien). De kleurkeuze is van mijzelf.



Wat ik iedere keer weer onderschat, is hoeveel ik gedaan krijg op m'n 'vrije' dagen met de kinderen om me heen. Er komt iedere keer van alles tussen en we zijn in de tussenliggende periode ook al een tandartsbezoek (niet mijn schuld) een mondhygienistebezoek (wel mijn schuld)en een gitaarles (half mijn schuld) vergeten... Een ongeregelde boel is het, lekker maar ook wel eens onhandig.

vrijdag 2 mei 2008

Eerste week

Deze week zette goed in: afgelopen zondag hoorde ik voor het eerst de zwaluwen weer! En vanmorgen letterlijk dichter bij huis: ze zullen hun nesten (twee) wel weer gaan innemen, van mij mogen ze.


De afgelopen week heb ik, behalve Koninginnedag vieren in Utrecht en in onze eigen woonplaats, een kerstornament afgemaakt... Ik was ermee begonnen op eerste Paasdag (de tekst is ook heel toepasselijk voor Pasen), maar het Weeks Dye Works garen was niet genoeg en ik moest wachten op een bestelling bij Liezbethvoor ik verder kon. Het paaswerkje is af (van The Workbasket, JCS christmas ornaments 2005)en nu heb ik nog een meivakantiewerkje gepland. Plus een klein quiltje dat af moet. En dan heb ik het niet over plichten die ook nog roepen...

Onze Japanse kers stond vandeweek prachtig in bloei. Jammer dat dat altijd maar een paar dagen is. Vanmorgen zag ik al dat mijn auto helemaal roze is van de lentesneeuw.


En om helemaal volledig te zijn: dochter 3 heeft een tweede Sydney-werkstuk gemaakt, waar ze een 'goed' voor heeft gekregen. Deze keer was hij niet tussentijds verscheurd.


My May-break started good: I heart the swallows last Sunday for the first time this year. This morning I heart them closer to home, I think they will nest in our home and I love that. The sounds of these two nests make it Summer!

We celebrated Queensday this week, a very Dutch holiday. We celebrate the birthday of queen Beatrix, who turned 70 last January. People can sell their stuff from the attic, lots of music in the streets and often fireworks at night.
Besides that, I finished a christmas ornament I started last Easter... It's a design from The Workbasket and it's from JCS christmas ornaments 2005. I ment it's a Easter design too. It took me more time than I have planned because I ran out of floss and had to wait for a delivery. Now I want to stitch a Maybreakproject and I have to finish a little quilt. And I don't think of the things I have to do...

One of our trees was beautifully blooming this week. It's a pity it blooms for a few days only, so I took this picture to enjoy it longer. The tree is called Japanese cherry in Dutch.
And finally, my DD3 has made another Sydney drawing, she didn't toor this up and her teacher was well pleased (with both Sydneys).